Kontakt

info@visbygasthamn.se
+46 (0)498 21 51 90

Info

I Visby gästhamn ligger du centralt i världsarvsstaden Visby på Gotland, nära till alla sevärdheter. Mellan 1/7 - 15/8 patrullerar nattvärd området. 250 gästplatser fördelat på inre hamnen, norra vågbrytaren samt fiskehamnen. Boj / långsides. Djup 3-6 m.

Visby Gästhamn är väldigt tacksamma för att ni vill gästa oss under V27/Almedalsveckan/Politikerveckan. (Kärt barn har många namn).

Visby Gästhamn är en fantastisk möjlighet till att kombinera resande och boende under Almedalsveckan, vilket fler och fler upptäcker.

Vi tvingas därför till en del förändringar gentemot tidigare år, när det gäller bokningsmöjligheter.

Hamnen är stor. Vi har platser i inre hamnen, på norra vågbrytaren, i den gamla fiskehamnen och till viss del även i slottshamnen. Vi har alltid lyckats placera alla gäster någonstans, ingen har behövt vända, men 2016 var det ytterst nära att vi inte kunde hantera alla anlöp. Vi gick till och med ut på VHF-radion och bad ankommande båtar välja en annan hamn några dagar. Med detta vill vi poängtera att vi tar emot och placerar er efterhand ni kommer, det hjälper inte att ringa innan, vi gör vårt yttersta för att ni få den plats ni vill ha MEN vi kan inte garantera att det finns platser, om ni inte kommer i tid.

Det har tidigare, i vissa fall, gått att boka en kajplats. Där kommer det framöver att vara en skillnad. Vi klarar helt enkelt inte av att boka och hantera kajplatser åt alla. För att det skall vara så rättvist som möjligt är det ankomsttid som styr vilken plats ni får. Tidigare år har det räckt att komma torsdag-fredag veckan innan, under 2017 kände vi att man kanske borde dyka upp på tisdagen. Hur det ser ut framöver vet vi inte, men för att vara säkra på en plats i inre hamnen hade jag valt att dyka upp under midsommarveckan eller strax därefter. Man kan lämna båten i Visby och komma tillbaka när det är dags.

Större båtar och fartyg innebär även större uttag av el. Vi erbjuder elektricitet i mån av tillgång.

Undantag: Ni som har fartyg över 60 fot, som inte kan ligga på boj, har fortfarande möjlighet at boka plats - i vissa fall. Vi har några sådana bokningsbara platser t.ex. längs kajplats 10 eller utanpå Barkasskaj 2. Där är det många parametrar som styr eventuella bokningar. Manöverbarhet, krav på elektricitet osv. Undantaget gäller alltså större fartyg.

Eftersom Almedalsveckan bygger på olika evenemang runt om hamnen är det viktigt att ha förståelse för att fartyg med sammanhängande evenemang på kajen har företräde under denna vecka. De flesta av dessa platser är normalt inte gästbåtsplatser, vilket innebär att det inte är Gästhamnen som styr över dessa utan Region Gotlands hamnavdelning.

Region Gotlands hamnavdelning och Visby Gästhamn samverkar för att vi ska få ett maximalt utnyttjande av kajerna.

/ Välkomna till Visby Gästhamn!